SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, mei 30, 2005

Recensie: Hema zomer-lekkers

De Hema heeft op dit moment een aantal fijne zomer producten in haar assortiment.
Lekkere tapenades (probeer de tonijntapenade!) en artisjok tapenade: Een beetje vlak maar een gezond alternatief voor kruidenboter.

Ook heeft Hema een 3-tal pre-broodmixen in haar assortiment opgenomen. Mediteraans, pesto en kaas/tomaat. Voordeel is dat je alleen water (dus geen gist of boter/olie) hoeft toe te voegen. De mediteraanse variant smaakt wat commercieel maar de anderen zijn de moeite waard. De kwaliteit van het brood is super. Het rijst letterlijk de pan uit. Ik voeg zelf altijd nog een beetje olie toe om het wat smeuiger (en wat langer houdbaar) te maken maar echt nodig is het niet.

Tip: laat het deeg door je broodbakmachine maken, laat het rijzen op een ovenplaat en bak het "Frans" af in je eigen oven. Oven even heet op 200 graden. 10 minuten heet afbaken op deze temperatuur, dan temperatuur terug naar 160 graden. Op deze manier krijgt je brood een dikke stevige "Franse" korst zoals bij een Frans landbrood. Erg lekker bij de tapenades.

HEMA

Restaurant: Belle (Maarssen)

Restaurant Belle serveert prima eten in de fantastische omgeving van de Vecht. Je kunt er heerlijk wandelen in de buurt en Belle heeft een heerlijk terras om lang op te genieten.

Ik bezocht Belle ivm de bruiloft van vrienden dus ik kan geen prijs/kwaliteit verhouding maken. Het eten was goed. Verse ingredienten, vooraf lekker vers brood met boter en een hele lekkere amuse gepresenteerd op een amuselepel.

Ik at een verrassing van geitenkaas in spek met sla. Heerlijk. Als hoofdgerecht een lam van de bout en een koteletje. Ook al heerlijk klaargemaakt. Zou wat mij betreft iets roder gemogen hebben maar ik realiseer mij dat we met een grote groep waren en dat het voor de keuken dan hard werken is om alle borden op tijd en warm bij de gasten te krijgen. Het nagerecht. Een heerlijke huisgemaakte donkere chocolade mousse waar ze mij er nog eentje van hadden mogen brengen... zo lekker.

Grand Restaurant Belle

Restaurant: Pink Lemon (Den Bosch)

Pink Lemon doet mij denken aan DIT. Dit ligt overigens 50 meter verder dan Pink Lemon dus ik vermoed dat het niet van dezelfde eigenaar is maar dat de eigenaar van Dit wel goed gekeken heeft naar het concept van Pink Lemon. Maar dat terzijde.

Pink Lemon is een alternatief eettentje. Je kunt er salades eten of tapassen. Niet bijster origineel (ook niet qua kaart) maar alles heeft een hoog alto gehalte...

Creatieve menukaarten, creatieve bediening, creatieve inrichting maar het eten is te gewoon. Gefrituurde inktivisringen uit de vriezer prikkelde mijn antiperisaltiek weer behoorlijk nadat ik één keer teveel gummie-inktvis bij Dit naar binnen heb gewerkt. De huisrosé is zoet (dit is de droge variant overigens dus ik wil er niet aan denken hoe zoet de zoete smaakt) en de prijs is niet alternatief. Ik betaalde 50 euro voor 2 personen wat tapassen. Geen aanrader.

Volgende keer ga ik het een keer bij de linkerburen proberen van Pink Lemon. De borden die voorbij kwamen zagen er goed uit!

Recensie: Sperziebonen wokken volgens Bas(iser)

Afgelopen week heb ik wat minder kunnen posten, maar vanaf deze week zullen de posts weer op volle kracht op het Slowlog verschijnen.

Vorige week kwam Bas eten. Of liever gezegd: Heeft Bas gekookt. Bas ontvouwde wat interessante Wok-secrets. Zo was ik zelf gewend de erwten in de magnetron te koken (250 gram in 5 minuten beetgaar) maar hetzelfde kan met de sperziebonen.

Doe de sperziebonen in een hittebestendige bak met daarin een beetje water, afdekken en in de magnetron totdat het kookt. Daarna even een paar minuten laten rusten. Daarna zijn de sperziebonen gereed om te wokken en heb je aan 5 minuutjes wokken meer dan voldoende om lekker knapperige maar toch gare boontjes te eten.

Sperziebonen smaken trouwens bijzonder lekker met een gefruit uitje. Met name een rood uitje kleurt bijzonder goed bij de smaak van de gewokte sperzieboon.

maandag, mei 23, 2005

Recept: Vis met tomaten

De vis die je maakt, doet er eigenlijk niet toe. Dit recept gaat over de tomaatjes. Die tomaatjes zijn namelijk kleine roma tomaatjes of cherry tomaatjes. Van die lekkere kleine tomaatjes. Veel mensen denken dat je tomaten in de koeling moet bewaren. Das zonde van de ruimte in de koelkast. Niet doen dus. Gewoon lekker op het aanrecht of vensterbank in het zonnetje. Rijpen ze nog lekker even na en op het moment dat ze donkerrood zijn gekleurd zijn ze op hun lekkerst. Ik laat zelf de tomaten uit de winkel nog minimaal 1 week liggen voordat ik ze eet.

Pak dus wat lekker rijpe kleine tomaatjes van de vensterbank en gooi ze in een platte ovenschaal met wat olijfolie, knoflook, peper en zout. Oven op 175 graden voorverwarmen en tomaatjes erin. Laat ze 15 tot 20 minuten garen zodat er wat water uit de tomaten verdampt. Daar worden ze nog puurder van smaak van. Haal ze uit de oven en snipper er ruim wat vers gescheurde basilicum overheen.

Ik weet zeker dat elk visje vergezeld wil worden van deze tomaatjes.

zondag, mei 22, 2005

Recensie: Komende week

Voor de komende week heb ik een paar lekker simpele visjes ingeslagen met wat fijne groentjes. Simpel, snel en erg lekker.

Recept: Gamba's alla Theo

Theo (Cooking Theo) liet een receptje achter op het Slowlog. Bijzonder goed. Ik was met name benieuwd hoe de rietsuiker zou reageren op kokenhete olie. Nou, ik kan je vertellen: Dat gaat prima. De gamba's worden prima bruin en zoet. Als je de " kiss your ass goodbye saus" gebruikt om het zaakje aan te pittigen dan gaat het lukken: heerlijke Gamba's alla plancha.

Restaurant: American Steakhouse (Deventer)

Ik kan hier kort over zijn. Deze ex-griek is zijn keukenvaardigheden nog niet verleerd: Veel vlees op schotels op de warmhoudplaten. Veel vlees, nog meer vlees dat overigens prima is klaargemaakt. Prima biefstuk, lekker lammetje en de kip mag gewoon in zijn hokje blijven.

Restaurant: Amadeus (Wellseind)

Soms kom je een restaurant tegen waarvan je denkt: wat doet het hier? Amadeus is zo'n restaurant. Het internet adres laat al niet veel te raden over: www.wherethefuckiswellseind.nl is duidelijk. Je bent hier aan het einde van de wereld. Als je de plaatselijke dorpelingen mag geloven tenminste. Wellseind ligt aan het einde van de dijk aan de maas. Inderdaad niet veel meer te beleven dan water. Behalve een leuk restaurantje dan.

Amadeus heeft een grappige kaart. Veel vlees maar ook vis. Niet vers want dat is op deze afstand van de zee vrijwel onmogelijk. Daarvoor moet je 2 kilometer verderop zijn bij restaurant De Fuik. Alles vers maar een beetje over de top.

Amadeus dus. Je moet er zijn voor de bed and breakfast. Niet voor het eten. Ze hebben een mooi zwembad en als je van ver komt dan is het hier geweldig....

vrijdag, mei 13, 2005

Recensie: Rose

De Albert Heijn heeft op dit moment alle rose wijnen in de aanbieding maar let op: alleen de La Tulipe krijgt 3 glazen en de rest is allemaal matig tot zeer slecht.

dinsdag, mei 10, 2005

Recept: Spaanse schelpdieren in tomatenwijn saus

De titel van dit gerecht klinkt nog smakelijker op z'n Spaans: Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco. Dit Spaanse gerecht is zeer geschikt als tapas. Ik voel me verplicht dit recept op Slowlog te zetten want mijn gloednieuwe witte overhemd overleefde dit gerecht helaas niet ...

Opgepast dus!

Ik denk dat je met onderstaande ingredienten prima 6-8 personen kunt voorzien van een fors voorgerecht. Voor 4 personen zou ik het minimaal door de helft delen.

Ingredienten:
3½ kg mosselen
500 gram jonge venusschelpen
1½-2 dl olijfolie
1 kg uien, in julliene gesneden
6 tenen knoflook, grof gehakt
2 laurierblaadjes
2 eetlepels paprikapoeder
6 dl droge witte Spaanse wijn
3/4 liter tomaten pulpo (die van Heinz in die kartonnen pakjes is bijzonder geschikt voor dit gerecht.)
Vers gehakte peterselie
Beetje zout en peper

Bereiding:
Neem een forse pan. Borstel de schelpen goed af en verwijder de baarden. Gooi kapotte of niet-sluitende exemplaren weg.

Verhit de olie in de pan op matig vuur, voeg de uien en de knoflook toe en laat ze onder af en toe roeren enkele minuten bakken. Leg het deksel erop en laat nog 20 minuten zacht stoven. Voeg alle overige ingrediënten aan de pan toe en roer om. Laat het geheel, afgedekt, aan de kook komen en schud de pan enkele keren, zodat alle schelpen zich verdelen. Kook nog 2-3 minuten tot alle schelpen openstaan. Gooi dichtgebleven exemplaren beslist weg. Serveer meteen in kommen of natuurlijk gewoon in de platte pan waarin je het hebt gekookt, bestrooid met peterselie. Geef vers gebakken brood bij. Liefst een wit plaatbrood waarmee je lekker de tomatensaus kunt op "lepelen".

Recept voor het Castiliaanse ronde brood:
Ingrediënten:
500 g bloem
2 zakjes instant gist (a 7 g)
1 eetlepel suiker
2 theelepels zout
1 1/2 eetlepel olijfolie
schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes

Voorbereiden:
Boven grote kom bloem zeven. Gist, suiker en zout erdoor mengen. In midden van bloem kuiltje maken en hierin 2 dl lauw water schenken. Geheel in ca. 10 minuten tot mooi glad deeg kneden. Bal van deeg vormen en kom afdekken met vochtige theedoek. Deeg op warme plek ca. 1 1/2 uur laten rijzen, tot het volume is verdubbeld.

Bereiden:
Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5. Deeg nog even doorkneden en platte bal van ca. 25 cm doorsnee vormen. Bakplaat invetten met 1 eetlepel olie en deegbal erop leggen. Met scherp mes ruitvormig patroon in bovenzijde van deegbal snijden. Deeg dun bestrijken met rest van olie en in oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Brood is gaar wanneer het hol klinkt als op de bodem wordt getikt.

Goed, waar was ik gebleven. Oh ja, terug naar de schepldierenschotel:

Als je bang bent voor mond en klauwzeer van je tafelgenoten moet je dit gerecht zeker in aparte kommetjes doen. In alle andere gevallen: De Spanjaarden eten dit gewoon uit één grote platte pan waarin ze naar hartelust hun stukken brood dopen en onder het genot van een lekker glas wijn gezellig (buiten) tafelen.

Een fijne wijn voor bij dit gerecht is de Mas Codina Blanc, een heerlijke droge fruitige witte wijn ,afkomstig uit de Pénedès, de wijnstreek rondom Barcelona, gemaakt van voornamelijk Macabeu en Chardonnay druiven. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 45 jaar en geven zodoende veel concentraat aan de wijn. Lekker veel smaak en een mooie droge fruitige afdronk.

Zie voor meer wijnadviezen en de wijnshop : www.lekkerwijntje.nl

maandag, mei 09, 2005

Restaurant: ChilliClub (Antwerpen)

Aangezien ik zakelijk ook in Antwerpen mocht vertoeven had ik de gelegenheid om met een collega een hap te eten in het Antwerpse. Het was dus inderdaad een bezoekje met als mottto "..even kijken...waar was ik gebleven .." (zie log gisteren)

De ChilliClub is het nieuwe hippe zusje van Wok A Way. De eigenaren hebben weer alle creatiefs uit de kast gehaald om er een bijzonder trendy maar zeer betaalbare Aziaat van te maken: Je leert Japans terwijl je plast en een drankje bestellen gaat via het rode lampje op je tafel. Aangezien ik gek ben op gadgets val ik natuurlijk als een blok voor dit soort onzin. Dus genoeg erover. We hebben belangrijkere zaken te bespreken: Het eten.

The food = good. Simpele gerechten, verse ingredienten op een originele manier klaargemaakt en gepresenteerd. Zelfs de sweet chilli saus was vers van het huis. Dat maken we wel eens anders mee. Wij bestelden een schotel van ongeveer 25 verschillende aziatische hapjes (voldoende als hoofdgerecht) met en paar glazen witte wijn en een fles water en rekenden 38 euro af. Dat vind ik geen geld voor zo veel Aziatisch eetplezier.

Het concept van de ChilliClub is simpel en doeltreffend. Simpele, toegankelijke kaart met kleine prijzen. Je kunt sommige ingredienten die men in de keuken gebruikt ook kopen voor thuis. Dat vinden we leuk. Al is de vraag of de chili-olie die naar de naam "kiss your ass goodbye" luistert wel verantwoord thuis te gebruiken is...

ChilliClub (take away en restaurant aan de volkstraat te Antwerpen)

zondag, mei 08, 2005

Recensie: Antwerpen

3 dagen ondergedoken zitten in Antwerpen. Er is geen stad zo dicht in de buurt met zoveel mogelijheden. Antwerpen is fantastisch! Ok dan. Hier volgen de laatste trends en de heetste nieuwtjes van Anvers, oftwel Antwerpen.

Recensie: Bed and Breakfast Mabuhay
Ik boek mijn hotel vanaf nu niet meer in het centrum van Antwerpen! Kies voor een bed and breakfast. Wij verbleven in Mabuhay bed and breakfast. Dit guesthouse heeft 2 kamers en ligt in de wijk Zurenborg. Wij betaalden Herman en Eric (de eigenaren) voor 3 nachten 135 Euro (voor 2 pers) inclusief ontbijt. Je kunt gratis parkeren voor de deur, de tram die voor de deur stopt brengt je in ongeveer 10 minuten naar hartje Antwerpen en je kunt er internetten. Je krijgt dus veel voor weinig. Daar hou ik sowieso al van maar dat is nog niet het belangrijkste. Dit bed and breakfast ligt namelijk vlak naast een zeer gezellig pleintje: De Dageraadplaats. Zeer sfeervol en upcoming. Bovendien is het gezellige aan dit soort pleintjes dat je er zeer betaalbaar en goed kunt eten want je zit ver, ver weg van alle dagmenu en pizza etende toeristen met kids.

Restaurant: Comcarmenne (dageraadplaats 20)
Wij aten de eerste avond op het plein bij Comcarmenne. Een trendy (witte strakke inrichting) restaurant met een fijne kaart. We aten een voorgerecht van verschillende tapasjes en als hoofdgerecht een gevulde parelhoen met salie en eendeborst met een frambozensaus. Beiden op al dente gewokte groenten. Het nagerecht ging er gewoon niet meer in na die Belgische porties. De huiswijn (een smakelijke Chileen) kost 13 euro per flesje. We rekenden hier 85 euro met z'n tweetjes af. Good value for money.

Tegenover Comcarmenne zit trouwens nog een plezierige wijbar. Alle wijn per glas verkrijgbaar. Je krijgt er ook kleine hapjes en broodjes. Een glas cava kost hier 3 euro. Ook al zeer betaalbaar en feestelijk lekker.

Restaurant: Wok a Way (Groendalstraat 14)
Restaurant Wok a Way is eigenlijk geen restaurant maar een soort Chinese fastfood toko met 100 zitplaatsen, gesitueerd het centrum van Antwerpen. Een gedeelte van de zitplaatsen ligt aan een spectaculaire lange bar direct aan de open keuken. Uiteraard ga ik altijd zitten aan de bar waar ik de kok direct op zijn vingers kan kijken. Wij hebben er gelunched dus je moet een beetje opletten dat je rustig aan doet want ik weet uit ervaring dat de ogen weer groter zijn dan de honger bij deze fantastische Chinees.

Restaurant: Las Manas (Ankerrui 36)
Las Manas is een Spaans restaurant zoals je zou willen dat ze in Spanje allemaal waren. Luidruchtig, gezellig en zeer smakelijk. Het zou een beetje overdreven zijn om dit restaurant de laatste trend te noemen want deze familie runt dit etablissement al meer dan 30 jaar met veel liefde. Overigens niet bijzonder goedkoop maar wel een prima prijs/kwaliteit verhouding. We reserveerden bij Las Manas om 20:30. Dat zijn nog geen Spaanse tijden maar het komt wel in de buurt toch? Helaas was het zo druk dat Mamma ons persoonlijk nog drie kwartier liet wachten onder het genot van een fles (die was inderaad op voordat we gingen eten) witte huiswijn in een onooglijke blauwe fles. 21:15 gingen we dus aan tafel. We bestelden wat tapas vooraf (verschillende soorten vis gebakken) en een hoofdgerecht van zeevruchten in tomatensaus (die in kleine hoeveelheden nauwkeurig gericht terecht kwamen op mijn nieuwe witte overhemd dat ik net die middag op de kammenstraat (trendy!) had gekocht. Niet handig dus. Een cafe cortado en een cafe solo later stonden we na twaalven weer buiten. Pfff. Zou ik Antwerpen overleven?

Zelf spaans koken: Klik hier door naar de kookfreak Spanje

Recensie: Gezonder eten (?)
Gaat gezond en lekker samen? Ja natuurlijk want je kunt je voorstellen dat ik na zo'n weekend Antwerpen niet meteen 10 kilo aan wil komen. Ik eet dus "verstandig".
Een paar tips:
- Eet geen brood vooraf. Das zonde van de calorieen en bovendien meestal niet lekker.
- Drink wijn 1 op 1 met (kraan)water. (Doen de Fransen ook)
- Eet geen frites, aardappelen of andere "bijlagen".
- Eet vooraf rauwe groeten (salade)
- Eet vooral alle groenten op tijdens het voor- en hoofdgerecht.
- Eet gewoon minder.

Restaurant: Velvet Lounge (Luikstraat 6)
Velvet Lounge is een restaurant naar Amerikaans model. Fijne stoelen, donderrood fluwelen interieur en weinig licht. Erg gezellig. De bediening is vlot en professioneel. Het eten is erg goed. Zowel de inhoud als de uitvoering is bijzonder fijn. Lekker smaakcombinaties en geweldige presentaties (probeer de foie gras gepresenteerd op 3 verschillende wijzen!) De huiswijn vond ik iets minder vandaar dat ik ben uitgeweken naar een krachtige Chileense Carbernet Sauvignon (19,50 Euro). Ook nog erg betaalbaar voor een prima wijn. Wij betaalden 150 Euro voor 2 personen: Een huisaperatier, voor, hoofd en een gedeeld nagerecht, 2 flessen wijn, en koffie. Zeer compleet en erg lekker.

Recensie: Ontbijten in "Ons dagelijk brood" (Steenhouwersvest 48)
Je kunt in Antwerpen ook heerlijk ontbijten. Zaterdag had ik dan ook geen zin om in onze bed and breakfast te ontbijten maar om mijn favoriete ontbijtstek te bezoeken. Voor ongeveer 10 euro pp. kun je hier overheerlijke versgebakken broodsoorten voorzien van allerlei lekkers. Je zit aan een grote tafel met alle gasten wat soms leidt tot veel gezelligheid en soms tot overbodig geklets. Het is in ieder geval altijd lekker. Je kunt zelf kiezen wat je op je brood wilt. Zoet of hartig, vlees of kaas, huisgemaakte chocoladepasta of verse jam. Zelf naar hartelust proberen wat je lekker vindt dus.

Verdere tips voor fijne restaurantjes in Antwerpen
Restaurant: Stereo Sushi (Luikstraat 6)(heerlijk aziatisch eten in de kelder van Velvet Lounge)
Restaurant: Little Budha (Luikstraat 4)(geweldige zaal met heerlijk aziatisch eten)
Restaurant: Canal(Nieuw in de Volkstraat, net naast Funky Soul Potato)
Restaurant: Mezze (Volkstraat 31) (overheerlijke kleine hapjes)
Restaurant: Funky Soul Potato (Volkstraat 76) (Overheerlijke aardappelvarianten)
Café: Hopper (mijn stamcafé in 't Zuid)(Leopold de Waelstraat 2)
Café: De Pelikaan (mijn stamcafé in 't Centrum)(Melkmarkt 14)
Café: De Muze (Melkmarkt 15)(elke vrijdag en zaterdag live jazz muziek)

maandag, mei 02, 2005

Recept: beschuit met muisjes

Altijd weer feest als broers of zussen kinderen krijgen. En bij dat feest hoort natuurlijk beschuit met muisjes. Volgens oud-Nederlandse traditie. Welkom Juul!

Tijd voor het kraamschudden, oftewel het kraambezoek. Deze nam voedzame eetwaren mee voor de kraamvrouw. Zo is kandeel een versterkend drankje dat toen veel werd meegenomen, vooral omdat de visite dit zelf ook zo lekker vond…

Wil je kandeel zelf eens proberen, dan volgt hier het recept:

Ingredienten:
1 fles Moezel- of Rijnwijn (die wijn van opa uit Munstergeleen doet 't ook erg goed heb ik horen vertellen...)
5 eidooiers
50 gram suiker
1/2 pijpkaneel
1 schijfje citroen
2 kruidnagels
Laat de kaneel, kruidnagels, citroenschil en suiker één uur op heel zacht vuur in water trekken. Voeg wijn toe en verwarm, niet laten koken. Klop de eidooiers met de suiker tot een schuimige massa en giet het mengsel langzaam door de warme wijn, waarbij u stevig roert tot het gebonden is.

Dien de kandeel warm op, in kleine glaasjes met beschuit met muisjes.

Beschuit met muisjes is wellicht de meest bekende traditie. Muizen werden gezien als zijnde zeer vruchtbaar en anijszaad werd geassocieerd met muizen. Bovendien is anijs goed voor het zog (de moedermelk).

Recensie: BBQ

Wat een fantastisch weer was het gisteren. Als je gisteren niet hebt buiten hebt gegeten dan weet ik het ook niet meer. Tot een uurtje of twaalf lekker buiten gezeten met een fijn glaasje rosé. Als aperatief had ik een geslaagde crémant met een scheutje armagnac en creme de cassis. Tikje zoet maar door de armagnac wordt het toch wat steviger.

Ik was zo handig om het bbqgas niet vooraf te checken waardoor ik middenin de BBQ plotsling met het vlees naar binnen moest. :-( Niet grappig zo'n actie. Bovendien kon ik mijn fijne bosuitjes niet bakken. Balen in het kwadraat dus. Maar het gezelschap heeft dat gelukkig ruimschoots gecompenseerd... Ik had wat nieuwe dingetjes uitgeprobeerd voor op het stokbrood. Marokkaanse Humus (kikkererwten op smaak gebracht met wat knoflook en kruiden) is redelijk aan het inburgeren in Nederland en een aubergine tapenade. Deze laatste vond ik zelf nog lekkerder dan de humus omdat die erwten ook een beetje melig zijn soms. Je kunt ze beiden zelf maken maar ze zijn ook te koop bij Albert Heijn en Konmar.

Ingredienten:
Humus(vegetarisch en veganistisch)
200 gram kikkererwten
1 preistengel
3 wortelen
1 teentje knoflook
2 eetlepels sojasaus
theelepel bouillonpoeder
1 laurierblad
1 eetlepel bonekruid
snuifje tijm
mespuntje cayennepeper
½ eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel koenjit

Bereiding:
Kook de erwten met bonekruid, laurier en tijm.
Daarna het laurierblad verwijderen.
De groenten even stomen en dan alles in de blender door elkaar mengen.

Erg lekker waren de inktvisringetjes van de BBQ. Van tevoren even marineren in wat olie en knoflook en een beetje peper en zout eroverheen na het bakken. Niet iedereen is liefhebber van deze zeebewoners want het mondgevoel heeft een hoog glibberig gehalte maar de smaak is puur. In Spanje worden ze vaak als tapas gegeten met wat aioli.