Recensie: Sperziebonen wokken volgens Bas(iser)
Afgelopen week heb ik wat minder kunnen posten, maar vanaf deze week zullen de posts weer op volle kracht op het Slowlog verschijnen.
Vorige week kwam Bas eten. Of liever gezegd: Heeft Bas gekookt. Bas ontvouwde wat interessante Wok-secrets. Zo was ik zelf gewend de erwten in de magnetron te koken (250 gram in 5 minuten beetgaar) maar hetzelfde kan met de sperziebonen.
Doe de sperziebonen in een hittebestendige bak met daarin een beetje water, afdekken en in de magnetron totdat het kookt. Daarna even een paar minuten laten rusten. Daarna zijn de sperziebonen gereed om te wokken en heb je aan 5 minuutjes wokken meer dan voldoende om lekker knapperige maar toch gare boontjes te eten.
Sperziebonen smaken trouwens bijzonder lekker met een gefruit uitje. Met name een rood uitje kleurt bijzonder goed bij de smaak van de gewokte sperzieboon.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home