SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, mei 23, 2005

Recept: Vis met tomaten

De vis die je maakt, doet er eigenlijk niet toe. Dit recept gaat over de tomaatjes. Die tomaatjes zijn namelijk kleine roma tomaatjes of cherry tomaatjes. Van die lekkere kleine tomaatjes. Veel mensen denken dat je tomaten in de koeling moet bewaren. Das zonde van de ruimte in de koelkast. Niet doen dus. Gewoon lekker op het aanrecht of vensterbank in het zonnetje. Rijpen ze nog lekker even na en op het moment dat ze donkerrood zijn gekleurd zijn ze op hun lekkerst. Ik laat zelf de tomaten uit de winkel nog minimaal 1 week liggen voordat ik ze eet.

Pak dus wat lekker rijpe kleine tomaatjes van de vensterbank en gooi ze in een platte ovenschaal met wat olijfolie, knoflook, peper en zout. Oven op 175 graden voorverwarmen en tomaatjes erin. Laat ze 15 tot 20 minuten garen zodat er wat water uit de tomaten verdampt. Daar worden ze nog puurder van smaak van. Haal ze uit de oven en snipper er ruim wat vers gescheurde basilicum overheen.

Ik weet zeker dat elk visje vergezeld wil worden van deze tomaatjes.