SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, mei 30, 2005

Recensie: Hema zomer-lekkers

De Hema heeft op dit moment een aantal fijne zomer producten in haar assortiment.
Lekkere tapenades (probeer de tonijntapenade!) en artisjok tapenade: Een beetje vlak maar een gezond alternatief voor kruidenboter.

Ook heeft Hema een 3-tal pre-broodmixen in haar assortiment opgenomen. Mediteraans, pesto en kaas/tomaat. Voordeel is dat je alleen water (dus geen gist of boter/olie) hoeft toe te voegen. De mediteraanse variant smaakt wat commercieel maar de anderen zijn de moeite waard. De kwaliteit van het brood is super. Het rijst letterlijk de pan uit. Ik voeg zelf altijd nog een beetje olie toe om het wat smeuiger (en wat langer houdbaar) te maken maar echt nodig is het niet.

Tip: laat het deeg door je broodbakmachine maken, laat het rijzen op een ovenplaat en bak het "Frans" af in je eigen oven. Oven even heet op 200 graden. 10 minuten heet afbaken op deze temperatuur, dan temperatuur terug naar 160 graden. Op deze manier krijgt je brood een dikke stevige "Franse" korst zoals bij een Frans landbrood. Erg lekker bij de tapenades.

HEMA