SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, maart 14, 2005

Recept: Zalm met pompoenchutney

Ik kom niet zo graag in de wereldwinkel. Eigenlijk zou ik er meer willen komen om meer ingredienten te kopen die afkomstig zijn van kleine producenten in derde wereld landen die zelf ook nog iets verdienen aan datgene wat ze produceren. De meeste wereldwinkel artikelen smaken stoffig. Waarschijnlijk omdat ze te lang liggen .. Er zijn echter uitzonderingen: chutneys. Die zitten in een potje en zo'n potje is eigenlijk onbeperkt houdbaar door de hoeveelheid suiker in de chutney. Probeer chutney eens een keertje. Mango chutney is de meest bekende chutney maar eigenlijk kun je van elk groente of fruit zelf chutney maken. Vandaag was weer squash-avond dus tijd voor snel en licht eten.

Ingredienten:
-Roerbakgroenten
-Stuk zalm
-Chutney naar keuze
-Aluminium folie

Bereiding:
Roerbakgroenten op de alu folie. (leg de folie zo neer dat je hem dadelijk kunt samenvouwen tot een pakje met inhoud) zalm erboven op en chutney eroverheen. Wellicht nog wat peper en zout over de groenten maar niet teveel.

25 minuutjes in de oven op 175 graden en lekker en gezond eten.