SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, maart 07, 2005

Recept: Carpaccio van rucola

De sneeuw is nog niet gesmolten of ik heb het voorjaar al in mijn hoofd. Ik was zaterdag bij vrienden (heerlijk chinees gegeten... vertel ik binnenkort meer over) en daar vertelde Jan Nanne dat hij de ganzen al richting noorden had zien vliegen dus dat het voorjaar niet lang op zich zou laten wachten. Ik dacht: Hoe kan ik dat nou gemist hebben? Vandaag even gestopt op de dijk bij Tuil en even gekeken ... honderden ganzen ... in de lucht.. langs het water .... geweldig. Thanks Jan Nanne!

Na zo'n moment heb ik dan altijd weer zin in Buiten. Een gerecht voor binnen dus, maar eigenlijk bedoelt voor buiten.

Ingredienten:
- 250 gram rucola
- Zachte avocado
- Verse parmezaanse kaas in grove stukken geraspt
- Geroosterde pijnboompitten
- 1/2 lime
- Spaanse olijfolie
- beetje fijn zeezout

Bereiding:

Pak een groot, plat bord en verdeel de rucola (in tegenstelling tot een normale sla opmaak) plat over het hele bord. Schud er wat olijfolie overheen en verdeel de avocado in kleine stukjes over de sla. Een kwart lime per bord uitdruppelen over de sla. (dit is je azijn) Pijnboompitten verdelen, ruim kaas eroverheen, beetje zout en genieten maar. Er hoeft niet eens brood bij maar het is wel lekker natuurlijk. Heerlijk voorgerecht in de tuin met een lekker glas witte wijn. (Pak een chardonnay uit chili of californie. geen chablis of zo, die legt het af tegen de lime!)