SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, februari 14, 2005

Recept: fish and veggies

Is er een makkelijkere manier van vis koken? Ik vind van niet. Op maandag ga ik altijd squashen, dus dan moet het iets minder slow zijn, maar zeker niet minder lekker of gezond!

Dit recept kun je naar hartelust zelf aanpassen. De variaties zijn eindeloos, dus go your gang zou ik zeggen.

Ingredienten:
Visfilet (lekkere stevige vis zoals roodbaars of zeebaars. Tilapia wordt mij wel eens gevraaagd. Denk zelf even gewoon na: deze vis wordt gekweekt in de varkenshokken waar voor de pest nog varkens in rondliepen en gevoerd met het poeder dat gemaakt is van de , nou ja, laat ook maar zitten. Ga een keer kijken daar en je eet nooit meer Tilapia. Ik vind aan die vis ook geen smaak of kraak aanzitten. Heb jij trouwens ooit ergens een Tilapia zien zwemmen? Ooit iemand horen zeggen " goh, daar zwemt een Tilapia filet?" Nee natuurlijk niet. Voordat ze bij de Appie lagen had niemand er ooit van gehoord. Ik zou zeggen: Vooral houden zo. Ok, waar was ik gebleven. Oh ja, de ingredienten...

Verder wat gehakte groenten, beetje knoflook en afhankelijk van wat je over hebt wat witte wijn of sherry.
Ook alle lekkers uit de kruidentuin is lekker. Niet bang zijn! Gewoon lekker experimenteren en is de combinatie een keer niet zo lekker weet je in ieder geval wat niet samen gaat.

Ik combineer het zelf graag met wat overgebleven verse pesto of sojasaus (wordt het wat aziatisch van) mangoshutney, citroensap, nou, er is weinig dat je er niet kunt bijgooien.

Goed. Wat gaan we doen met onze vis en groenten. Let op.

Oven aan op 175 graden en lekker even laten voorverwarmen. Terwijl dat gebeurt scheur je (naar gelang het aantal personen) een stuk alufolie af van ongeveer 60 cm. Dubbelvouwen met de blinkende kant naar binnen. Vis er op, groenten erop, en alle smaakmakers en combinatie mogelijheden ook erop. Dichtvouwen van boven, Dichtvouwen van rechts. Nu pas door de laatste opening eventueel drank naar binnen gieten. (Niet teveel dus want dan krijg je natte tattie)
Laatste kant ook dichtvouwen. Oven in, 25 minuten wachten (en dat gaat me toch lekker ruiken!) en op het bord leggen. Eeeeeten!

Het enige dat kan gebeuren is dat bij bepaalde groenten het pakketje opeens niet zo lekker ruikt als je het openmaakt. Geen nood. Je ruikt een soort chlorofyl lucht, beetje zwavelig, een soort koolluchtje kan ook. Het smaakt heerlijk, maar die geur kan natuurlijk geen kant op, dus dat is het probleem. Pakketje voor het opdienen even openmaken en wat verse peterselie over de inhoud doet al veel.

Als je de vis hebt gecombineerd met hele trostomaten (heerlijk) dan moet je zeker vlak voor het opdienen wat verse basilicum eroverheen scheuren....

PS: (ja ik blijf bezig) waar vis staat kan ook kip staan en waar vis staat kan ook alleen groenten staan voor de vega's onder ons, maar let er dan wel op dat je altijd wat vocht (wijn, water, bouillon, etc) toevoegt. Das lekkerder.

1 Comments:

At 11:55 a.m., Anonymous Anoniem said...

http://www.goedevis.nl/?cid=89

tilapia wordt wel verantwoord gekweekt.
geen onzin overschrijven please

 

Een reactie posten

<< Home