SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

vrijdag, februari 11, 2005

Recept: Lamsboutjes met koolraap

Jaahaahaaaa, ik heb al gebarbequed! Ik was even vergeten hoe lekker dat was...

Ingredienten:
Lamskoteletjes
Koolraap
Champignons
Nootmuskaat
Peper, zout

Bereiding:
Het moet niet veel simpeler worden hoor, dan kun je die ingredienten beter direct verorberen ...
Steek de BBQ aan. Kook de koolraap 17 minuten. (en geen grapjes he, 17 minuten = 17 minuten). Bestrooi de koteletjes met wat thijm, dat vinden ze heerlijk! Daarna ultra kort bakken op de de gloeiend hete BBQ. Bak de Champies ook op de BBQ of als je dat wilt gewoon in een pannetje op het gas. Giet de koolraap af en roer en wat boter, flink wat nootmuskaat en wat peper en zout doorheen.

Opdienen:
Koolraap ruim op het bord. Koteletjes erop, Champignons erovereen en ruim peterselie. Proef de smaak van de BBQ , doe je ogen dicht en wens dat het al zomer was ...

Een lekkere rode omfietser van de HEMA erbij. (St. Martin is prima, maar laat hem even op termperatuur komen.) Slokje, hapje, slokje, hapje, chit-chat, hapje, slokje, hapje, chit-chat, etc . etc. (en het werd later en later ....)