Slowski
Net terug uit de Savoie van een heerlijk weekje skien. En buiten skien kunnen die Fransen daar in de bergen ook uitstekende kaasfondue maken. Let op, want dit is simpel en smakelijk.
Neem wat verschillende soorten kaas (reblonchon doet het goed, maar ook gruyere en zaanlander pikant doen het prima.) Een voorverpakt pakje bij de appie is dodelijk maar wel erg snel en gemakkelijk natuurlijk. Flinke scheut witte wijn (uit de savoie natuurlijk. Het is wat droge, bijna zure wijn, maar het hoort er wel bij) een uitgeperste teen knoflook en een beetje peper. Flink verwarmen in een kaasfonduepan van steen of staal en dan op de vlam.
Dat is nog wel te doen, maar wat eet je erbij? Lekkere frisse Sla (van Florette is goed want die hebben van die harde Franse slasoorten) met een frisse dresssing van vinaigrette. En natuuurlijk gekookte aardappelen. En die Fransen die gieten wat kaas over die aardappelen heen. Je weet niet wat je proeft.
En als toetje? Créme brulée of een mousse aux chocolat denk ik. Maar dat recept zal ik je een andere keer geven...
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home