Recept Krokante roodbaars met groenten
Sherry is heerlijk om mee te koken. Zo'n rode fles medium dry (ik zou zeggen: zoet) sherry van de HEMA voor 3,95 doet wonderen als je je groenten ermee afblust. Ik heb ook zo'n schenktuitje op mijn fles sherry gemaakt. Handig, maar je gebruikt snel teveel :)
Om te drinken zou ik de beendroge fino (grijze fles) nemen. Dit recept is ook te gemakkelijk en ontzettend lekker.
Ingrediƫnten:
Verse sperzieboontjes, rode paprika's, of als je wilt wat courgette.
Eventueel wat champignons maar het hoeft niet.
Rood uitje en wat knoflook
Stukje roodbaars
Maiszetmeel
Sheutje sherry (medium dry)
Bereiding:
Fruit de uitjes aan in wat olijfolie. Neem de sperzieboontjes en bak ze even mee aan met de uitjes, rode paprika's in blokjes snijden (het mondgevoel is belangrijk: en die rode blokjes doen het goed bij die groene steeltjes). Eventueel courgette en champignons erbij naar wens. Het geheel even 5 minuutjes bakken en daarna afblussen met een scheut sherry. Deksel op het pannetje en even 10 minuten laten staan.
Intussen hebben we even tijd om die fijne Fino te proeven ...
Pak de roodbaars en dep hem een beetje droog met wat keukenpapier. Wat zout en peper erop en even ligt door het maizetmeel halen. Aziaten gebruiken niets anders dan maiszetmeel om te paneren. Het is geweldig. Veel beter dan bloem, dat wordt zo papperig. Dit blijft lekker krokant op het bordje. Bak de roodbaars aan beide kanten lekker bruin en roer even door de groenten in het pannetje. Check ook even of ze niet te lang liggen anders worden ze te zacht een dat is niet lekker. Die groenten moeten een beetje al dente blijven want die vis is al zacht en onze mond wil een beetje afwisseling.
Op het voorverwarmde bord: eerst de groenten in een mooi hoog hoopje (de saus die loopt eruit maar dat is prima). Daarna boven op de toren het roodbaars en eventueel wat bosui of peterselie eroverheen als je dat nog hebt staan. Eet ze!
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home