Recept Balkenbrij
Eigenlijk heb ik genoeg van al dat zware eten tijdens de feestdagen. Dit recept is echter zo mooi dat ik het niet kan laten om het te loggen. In Limburg en Brabant nog geliefd, maar steeds minder verkrijgbaar. Slowfood zet zich in voor "vergeten eten". Een van de recepten op haar website is een recept van Balkenbrij uit 1740.
Ingredienten:
3 liter bouillon
400 gram vers spek
300 gram wildlever grof gemalen
100 gram vlees van wild
20 gram rommelkruiden
400 gram boekweitmeel
20 gram zeezout
Bereiding:
Kook de drie vleessoorten in de bouillon niet te gaar, maar net rosé, voeg de rommelkruiden toe (kaneel, peper, anijs, korianderzaad, peper, foelie, laurier en kruidnagel). Laat dit rustig weken en intrekken voor 5 minuten, ps. de specerijen moeten wel goed vermalen zijn in de vijzel!!. Voeg met een lepel al roerend het boekweitmeel erdoorheen en laat ze dan even nagaren, stort de massa in de vormen en laat dit een dag besterven.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home