Recept Aioli
In mijn sausboek vond ik een Aioli recept.
Ingredienten:
Een grote eidooier (kamertemperatuur)
theelepel mosterd
1 flinke knoflookteen
sap van een halve citroen
170 ml olijfolie
peper en zout
Bereiding:
Eidooier, mosterd en het citroensap, zout en peper in een grote kom licht kloppen met een garde totdat het wat schuimig wordt. Dan druppeltje voor druppeltje de olie erbij voegen (doe je dit te snel dan kun je weer overnieuw beginnen. Ik ben zelf de eerste keer 3 keer opnieuw begonnen omdat ik gewoon te ongeduldig was om rustig te druppelen..). Als je de helft van de olie hebt gedruppeld dan kun je wat sneller olie gieten. Het mooiste is natuurlijk met een garde kloppen maar je kunt hetzelfde ook in je keukenmachine doen. Ook daar geldt: rustig aan met de olie. Als je daarmee klaar bent heb je verse mayo, knoflookje door de pers erbij en klaar is de aioli.
1 Comments:
Ok, Neil, ik ga je recept proberen! Heb vanavond een Spaans avondje bij mij thuis.
Groeten,
Ilse
Een reactie posten
<< Home