SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

zondag, januari 02, 2005

Restaurant Chateau Neercanne Maastricht

Wat een heerlijke plek om te zijn. Hét mooiste plekje restaurant in Nederland durf ik zonder twijfel te zeggen. Neercanne ademt in alle facetten de sfeer van weleer uit en dat maakt het bijzonder en chique. Een aperatief in de grotten van de Cannerberg (tegenover het restaurant gedeelte) is een perfecte start van een (op culinair niveau) prima restaurant. De bediening is soms wat slordig en vergeetachtig maar voor de rest is het absoluut van hoog niveau (Neercanne heeft 1 michelin ster).
Het feestmenu bestond uit:
Amuse van sintjacobsschelp op een puree van postelijn met peterselie olie
Salade met patrijs, ganzelever en paddestoelen
Op de graat gebakken zeetong met een stamppotje van gebakken gerookte makreel en een saus van aardappel, spek en kruidnagel.
Kopje heldere kreeftenbouillon
Ossehaas, aangebraden en daarna gepocheerd in truffeljus
Diverse soorten Europese kazen
Dessertbuffet met verschillende schitterende taarten, crème brulleé, tiramisu, flensjes, soesjes, ijs en nog veel meer.

Een fantastisch menu (ik vond het wat veel maar dat kwam omdat ik na de kaas nog twee keer zoet dessert heb gekozen ... ) en ondanks dat we met veel (40) mensen waren was het eten zowel op tijd als goed op temperatuur. Chapeau voor de keuken. (de ossenhaas was perfect segnant)

Je kunt hier erg goed eten en je betaalt niet de hoofdprijs (100 euro per couvert incl. wijn is te doen vind ik) en je dineert in een kasteel waar je toch écht (minstens) één keer in je leven geweest moet zijn...