SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

dinsdag, januari 11, 2005

Recept vegetarische schotel

Tja, ik heb me al vaker afgevraagd of het mogelijk is om op een slowlog een fast-gerecht te zetten maar ik vind dat het kan. Ik hoor wel als jij er anders over denkt. Vegetarisch eten heeft allang geen geiten wollen sokken imago meer, nee, natuurlijk niet, hoe kom je erbij, echt niet hoor, neee, zeker weten, écht niet.... maar toch zijn er lekker vegetarische dingen te maken. De meeste mensen gebruiken alleen te weinig natuurlijke kruiden en in plaats daarvan van die troosteloze unox zakjes met fabriekspoeder, BAH. Mijn moeder zei vroeger altijd: "Eten is nooit bah", Nou inmiddels weet ik dat er uitzonderingen zijn. Unox = bah. Ik kan nou echt niets opnoemen wat lekker is van dat merk. Ik snap niet dat iemand dat spul nog koopt. Maar goed, fulmineren hoe het niet moet is makkelijk, laat ik maar eens een alternatief op het scherm laten zien:

Vegetarische schotel voor 2 personen:

Ingrediënten:
Voor de saus:
Een paar paprika's
Wat champignons (mag ook shi-take of oesterzwam zijn)
Eventueel een beetje courgette
Je kunt ook een bakje voorgesneden en gewassen roerbakspul kopen, maar dat maakt het dan weer minder leuk natuurlijk.
Bakje Philadelphia kaas of een pakje gorgonzola (het ligt er maar aan wat je lekker vindt, ik houdt meer van blauwschimmel, maar die Philadelphia doet het ook goed, Boursin zou ook kunnen maar ik vind dat snel te machtig, dus voorzichtig met dat spul)
Uitje (liefst een rode) en een paar tenen knoflook

Voor de pasta:
Rigatoni of farfalle is prima pasta voor dit gerecht. Al dente koken natuurlijk.

Bereiding:
Bak de groenten lekker fel op een hoog vuur in de olijfolie. Uitje en knoflook erbij, dekseltje erop en laat maar even staan. Goed roeren anders wordt het meteen zwarte toelie.

Kook de pasta in het water met wat zout.

Variant1.
Kaas door de groenten roeren, pasta erdoorheen, opdienen (liefst met verse peterselie.) Heerlijk.

Variant2.
Roer uiteindelijk de kaas door de gebakken groenten en gooi het geheel in 2 overschaaltjes, even nog wat geraspte kaas eroverheen en 5 minuten in de hete oven. Waaauw.