Recept Tapas
Er bestaat natuurlijk geen recept voor Tapas, dat snap ik ook wel. Maar ik heb zaterdagavond een wel heel lekker receptje voor tapaskroketjes gemaakt.
Het komt uit het spanje boek van Keith Floyd (je weet wel die BBC kok die tijdens het vertonen van zijn kookkunsten altijd net een glaasje teveel wegtikt zodat hij steevast aan het einde van elke aflevering compleet dronken en soms lallend zijn kijkers toe(s)preekt: Very funny!)
Ingredienten:
80 gram bloem
125 gram olijfolie (of boter)
peper en zout
Kippenbouillon (haal dat vet er even vanaf, dat zijn overbodige caloriën)
Voor de vulling:
200 gram garnalen en een lepeltje sherry
200 gram serranno ham en flink wat peterselie
200 gram van wat je wilt: kip, kaas, chorizo, het is allemaal lekker, dus kijk maar wat je over hebt.
Maak van de bloem en olie een blanke roux een voeg (let op: kijk even hoe je roux moet maken als je daar geen ervaring mee hebt) de bouillon toe. Laat het mengsel écht goed koud worden en voeg dan de (eveneeens koude) vulling toe aan het mengsel. Het beste is een nachtje in de koeling maar dit mengsel moet echt goed koud worden (zeker 3 uuur). Ondanks dat dit SlowLog toch duidelijke principes heeft had ik natuurlijk geen geduld en heb ik even wat versnelling toegepast (sorry) door ze in de diepvries te stallen. Gewoon 20 minuutjes en ik kan je vertellen dat ze het koud hadden.
Daarna kleine kroketjes uit het mengsel steken en dubbel panneren in grof paneermeel. Dat gaat dus in de volgorde: bloem, ei, panneermeel. (even rusten) en dan weer ei en panneermeel. Dan blijven ze geheid heel in het vel. Daarna frituren in olie en niet in hard vet (dat is alleen voor de frieten van Reitz in Maastricht geschikt). Nou, ik kan je vertellen: met deze kroketten maak je indruk.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home