Easy Forel
Een forelletje is natuurlijk het lekkerst te eten in de Ardennen nabij de Ourte. Met een Belgisch pintje erbij.. maar aangezien het niet elke dag feest kan zijn hier de makkelijke versie van de Forel.
Koop op de markt wat forel (kijk naar de glanzende oogjes). Neem wat thijm en een paar platgeslagen tenen knoflook een paar korte stelen bosui en wat peper en zout. Maak de forel goed droog, stop de ingredienten in de holte onderin de forel en smeer hem dun in met wat olijfolie. Paneer daarna de forel. (Je zult zeggen, "Paneren? Dat heeft toch geen zin want je eet het velletje toch niet op?") Nou dat zit dus als volgt; Het paneerlaagje zorgt ervoor dat je het velletje straks goed eraf kunt trekken, das lekker makkelijk dus en bovendien ziet het er goed uit!
Over op 200 graden, vis in een schotel op ruim olijfolie. Gooi wat tomaten ernaast als groenten of wat champignons of wat courgette, dat bakt lekker mee.
20 minuutjes, goed in de gaten houden, wellicht wat olie op korstje om hem lekker bruin te laten worden.
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home