SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

dinsdag, februari 08, 2005

Pakzooi

Lekkere groente, maar iedere keer als ik hem zie liggen in de winkel vraag ik me af wat ik ermee moet. Ja, roerbakken natuurlijk: knoflookje meebakken, beetje sojasaus, samen met wat kip en rijst.. hmmm.

Gisteren had ik zo'n half bakje verse groene pesto over. Das makkelijk combineren. Bak de Paksoy lekker bruin in wat olijfolie maar houdt hem knapperig, samen met wat knoflook. Eventueel klein rood uitje erdoorheen. Daarna, net voor het opdienen het restant aan pesto erdoorheen roeren. Penne of andere past al dente koken en erdoorheen scheppen zodat je een mooi geheel krijgt.

Verse (ja dat maakt dus veel uit) grano pardano of andere harde italiaanse kaas raspen en ruim erovereen strooien.

Serveren met een lekker Italiaanse omfietswijn van de Appie en genieten maar...