SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

vrijdag, februari 25, 2005

Recept: Kabeljauw en tomaat

In de succesrij kiss met vis (kiss = keep it short and simple. red. )een receptje waarbij we de vis vandaag eens niet in een alu-jasje hijsen maar open en bloot (!) in de oven leggen onder de gloeiendhete gril.

Ingredienten:
- Lekker stukje kabeljauwfilet
- Eventueel een stukje seranno of parma ham voor onder de vis
- Kleine romatomaatjes
- Koflook
- Olijfolie
- Zout en chilipepertjes

Bereiding:
Pak een anti-aanbak ovenschotel en leg je stukje ham erin. Kabeljauw erop, droogdeppen en inwrijven met peper en zout. Daarna insmeren met olie.

Pittige knoflookvariant: Knoflook persen en onder de vis leggen
Milde knoflookvariant: Knoflook in zijn geheel (met velletje) onder en langs de vis leggen.

Totmaatjes naas de vis, licht insmeren met olie.

Gril op maximaal (goed voorverwarmen) en ongeveer 15-20 minuutjes laten grillen. Zet de vis maar lekker dicht tegen de gril aan. Als de tomaten beginnen te kleuren is de vis gaar. Als dat niet kiss is...

2 Comments:

At 4:39 p.m., Anonymous Anoniem said...

Hallo, wij eten vanavond ook vis, en ik ga dit eens proberen. Ik hoop dat het zal smaken, dus bedankt voor dit recept.

 
At 7:49 p.m., Blogger Unknown said...

alle dan is uwen vis stof na 20' onder de hete grill!!!!!

 

Een reactie posten

<< Home