Recept: Kabeljauw en tomaat
In de succesrij kiss met vis (kiss = keep it short and simple. red. )een receptje waarbij we de vis vandaag eens niet in een alu-jasje hijsen maar open en bloot (!) in de oven leggen onder de gloeiendhete gril.
Ingredienten:
- Lekker stukje kabeljauwfilet
- Eventueel een stukje seranno of parma ham voor onder de vis
- Kleine romatomaatjes
- Koflook
- Olijfolie
- Zout en chilipepertjes
Bereiding:
Pak een anti-aanbak ovenschotel en leg je stukje ham erin. Kabeljauw erop, droogdeppen en inwrijven met peper en zout. Daarna insmeren met olie.
Pittige knoflookvariant: Knoflook persen en onder de vis leggen
Milde knoflookvariant: Knoflook in zijn geheel (met velletje) onder en langs de vis leggen.
Totmaatjes naas de vis, licht insmeren met olie.
Gril op maximaal (goed voorverwarmen) en ongeveer 15-20 minuutjes laten grillen. Zet de vis maar lekker dicht tegen de gril aan. Als de tomaten beginnen te kleuren is de vis gaar. Als dat niet kiss is...
2 Comments:
Hallo, wij eten vanavond ook vis, en ik ga dit eens proberen. Ik hoop dat het zal smaken, dus bedankt voor dit recept.
alle dan is uwen vis stof na 20' onder de hete grill!!!!!
Een reactie posten
<< Home