SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

donderdag, maart 10, 2005

Recept: Babi Ketjap

Volgens mij is het erg lekker om de babi door garnalen te vervangen. Zodra ik het heb geprobeerd, laat ik het je weten. Ik houd zelf niet zo van nasi. Witte rijst is lekkerder vind ik, dan komt de smaak van het gerecht veel beter uit.

Ingredienten:
Ca. 600 gram hamlappen in blokjes
1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 cm gember in grove stukken
ca. 1 dl dikke ketjap, ik gebruik ketjap kentang
1 spaanse peper in grove stukken
1/2 runderbouillon blokje
2 dl water

Bereiding:
Marineer het vlees in de knoflook, wat olie en 3 el ketjap. Wat olie verhitten in stoofpan, rest van de knoflook en ui fruiten. Dan vlees erbij doen en dichtschroeien.

Ketjap toevoegen met gember, peper, ketjap, bouillon blokje en water en aan de kook brengen. Met deksel op pan ca. 3 uur laten stoven, af en toe om roeren en proeven. Naar smaak meer water, bouillon of ketjap toevoegen. Laatste half uur deksel van de pan om wat vocht te verdampen om de saus te maken van het kookvocht met fijn gestoofde ui en knoflook. Het geheel moet vochtig zijn maar niet meer dun, het moet allemaal aan het vlees blijven plakken.

Serveren in een rijsttafel of samen met rijst en een groente gerecht.