SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

donderdag, maart 24, 2005

Recept: Varkenshaas met Couscous

Het leuke van koken is dat je de recepten kunt doorontwikkelen, beter maken, lekkerder, completer of zoiets. Vorig jaar heb ik een heerlijk recept uit het eerste boek van Jamie gemaakt dat een jaar na dato toch lekkerder bleek te kunnen. Aangezien ik de laatste tijd veel experimenteer me couscous, wordt ook dit recept completer met dit heerlijke ingredient.

Ingredienten:
-Varkenshaas
-Salie
-Knoflook
-Seranno ham
-Rabarber
-Couscous

Bereiding:
Snijd de salie fijn samen met de knoflook en meng beide ingredienten met wat olijfolie. Marineer de varkenshaas met dit mengsel. Wikkel de gemarineerde varkenshaas daarna in met de seranno ham. Even laten staan (een nachtje kan echt geen kwaad als je het voor wilt bereiden)

Kook de rabarber in een pannetje (met wat stukken ham die je over hebt van het snijden) en zet het water op voor de couscous. Als de varkenshaas klaar is, snij hem dan in medaillons en voeg deze toe aan de rabarber zodat het geheel een sausachtige substantie wordt.

Bereid de couscous en voeg hier de varkenshaas + saus aan toe (mooi hoog opmaken). Een wit wijntje erbij, rood kan trouwens ook prima hoor.