Recept: lente! Kippelevertjes met perzik
Het is lente. Ik heb nog niet ontdekt of het al lente is sinds 1983 op de pagina van Nelly, of dat Nelly er gewoon erg op tijd bij is, maar: Nelly heeft al lentereceptjes!
Hier volgt een lekker receptje waar dat droge van de lever gecombineerd wordt met dat nattige zoete van de perzik. Heerlijk. De nieuwe chardonnay "So Fruity" van de HEMA erbij, en ik ga lekker buiten genieten van de eerste zonnestraaltjes
Dit recept is voor 4 personen
Ingredienten:
250 gram notenrijst
425 gram kippenlevers
2 uien
1 groene paprika
820 gram halve perziken(vers of uit pot zonder het vocht.
50 gram boter
zeezout
peper
Bereiding:
rijst koken
in een andere pan kippenlevers koken
ca 1 minuut in ruim water
dan in een vergiet afspoelen
uien snipperen paprika in stukjes
in pan boter verhitten en hierin paprika en ui 3 min bakken
levers toevoegen en meebakken
perzik in vier stukjes dan perzik toevoegen
en ca 2 min meeverwarmen .
op smaak met peper en zout
Serveren met rijst of met een lekker zelfgebakken ciabatta.
Nelly is niet bijster inspirerend met haar pagina :-( maar er staan wel zeker leuke receptjes op: Nelly's receptenpagina
0 Comments:
Een reactie posten
<< Home