SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

woensdag, maart 30, 2005

Recensie: Kookpunt kooktools

Het walhalla voor kooktools: Kookpunt in Rotterdam!

Op het Noordplein in Rotterdam kun je je een hele middag uitleven. Kookpunt heeft hier 4 winkels: Espresso, Kookgerei, Fornuizen en een Koopjeshoek. De meest gekke tools, de meest exclusieve merken, helemaal super!

Je kunt ze vinden op www.kookpunt.nl

1 Comments:

At 9:34 a.m., Blogger Neil (Slowlogger) said...

Kookpunt geeft ook kookcursussen.
Erg informatieve site trouwens. Jammer dat je niet online kunt kopen.

CURSUSSEN-SCHEMA

zondag 3 april - Kookdrieluik recepten uit het nieuwe boek 'dinners' van Jamie Oliver
Zie 6-2 = VOL

dinsdag 5 april - Mediterraanse gerechten
Ontdek wat de keukens rond de middellandse zee te bieden hebben. Frans, Spaanse tapas, Marokkaanse tajine, Italiaanse pasta. We maken het allemaal. Er is natuurlijk ook heerlijke verassande wijn van Vles en Co.

woensdag 6 april - Koken met Italiaanse Passione
Recepten uit het boek van Geranno Contaldo, leermeester van Jamie Oliver

vrijdag 8 april - Masterclass koken als een topkok
met recepten uit de Nederlandse sterrenkeukens

maandag 11 april - Slowfood
De nieuwe trend in Europa, met aandacht voor ambachtelijke bereidingen en producten en hun culinaire historie.

dinsdag 12 april - Koken met Italiaanse Passione
zie woensdag 6 april

woensdag 13 april - Demo van Mario Ridder van restaurant Parkheuvel
Aan de hand van de seizoenen laat Mario Ridder u kennis maken met de sterrenkeuken van Parkheuvel. Seizoensgebonden producten zullen door hem verwerkt worden tot de meest delicate gerechten die tezamen een drie-gangen diner vormen. Vanaf de tribune wordt u een kijkje gegund in de keuken van Neerlands beste restaurant en uiteraard krijgt u alles te proeven. Voor deze zintuigstrelende avonden is het aan te raden om tijdig te reserveren!

maandag 18 april - Demo van Erik van Loo meesterkok van restaurant de Zwethheul
Vorig jaar was hij bij ons met 1 ster, nu is hij er met 2 Michelin-sterren! Meesterkok Erik van Loo is al jaren vaste gast bij Kookpunt en daar zijn we trost op! Erik geeft u deze avond een kijkje in zijn bekroonde keuken. Een uitgelezen kans om deze sterren-kok op de vingers te kijken en u culinair te laten inspireren en verleiden.

dinsdag 19 april - Mediterraanse gerechten
Ontdek wat de keukens rond de middellandse zee te bieden hebben. Frans, Spaanse tapas, Marokkaanse tajine, Italiaanse pasta. We maken het allemaal. Er is natuurlijk ook heerlijke verassande wijn van Vles en Co.

woensdag 20 april - Menu van zeebanket met Franse wijnen

vrijdag 22 april - Masterclass koken als topkok
met recepten uit de Nederlanse sterrenkeukens

zondag 24 april - Kookpunt Tapasmiddag - van 12.30 tot 16.30 uur. U bereid en proeft een scala aan hapjes onder het genot van Spaanse vino.
Voor €39,-

 

Een reactie posten

<< Home