SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

vrijdag, februari 17, 2006

Recensie: La Folie

Soms is een restaurant gewoon klaar om door te stomen. Soms krijgt een restaurant het klaar om zich te ontworstelen aan het keurslijf waar het zichzelf in gedwongen heeft. Maar, dat is lastig. Het vereist het uiterste van zowel de witte- als de zwarte brigade en het lukt dus ook maar heel soms. La Folie is een behoorlijk eind op weg. Begonnen als middle-of-the-road 'Franse bistro', zeg maar midden van de route de soleil dan. Maar ook niet meer dan dat. Zeker goede prijzen maar het totaal was met de Franse slag zeg maar.

Dat is nu dus anders. Verzorgd. Zelfs meer dan dat. Ooit een amuse na je hoofdgerecht gehad omdat je nog een lekkere slok wijn in je glas had? Wel bij La Folie dus. En geen blokje goudse maar een fijne gerijpte Franse van de plank. Ooit een fijne dulce gehad bij je dessert 'omdat de sommelier je dat van harte aan kan bevelen en je het dus moet proeven?' Bij La Folie gebeurde het. Verzorgingsgraad 3 punten omhoog gegaan naar een 9. Eten 2 punten gestegen naar een 8 en het totaal meer dan goed in balans met de prijs zou ik zeggen.

Restaurant La Folie Zaltbommel
Locatie:
Gamerschestraat 45
5301 AR
Zaltbommel
Tel: 0418 684626

Dagelijks geopend vanaf 17:30
Keuken open tot 21:30

www.restaurantlafolie.nl

1 Comments:

At 9:37 a.m., Anonymous Anoniem said...

Klinkt goed ! [de kroegbaas hier in het dorp - zelf kok - had het toevallig laatst over dit restaurant: hij komt zelf uit Zaltbommel. Ik had er nog niet van gehoord en vind het dus grappig nu opeens een recensie erover te lezen].

Welke dulce dronk je ? Een hele erge dulce of een wat gematigder ?

Groet van Carla

 

Een reactie posten

<< Home