SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

zondag, februari 12, 2006

Recept: Salade Auvergnate

Eigenlijk zijn alle salades die vlees of vis bevatten recente uitvindingen. Een oude boer uit de Auvergne zal zich verbaasd over zijn bol krabben als hij hoort dat dit gerecht uit zijn streek komt. Maar ach...

Ingredienten:
1 krop krulandijvie
2 koude gekookte aardappelen
2 dikke plakken (3mm) rauwe, gerookte ham
150 gram blue d' Auvergne
Vinaigrette

Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes en de ham in kleine stukjes. Verkruimel de kaas. Was en droog de sla, serveer hem op de borden en dresseer en de andere ingredienten op.

Het is nog geen voorjaar, maar het staat er wel aan te komen aan de vogels te horen. Volgens mij wacht ik op de eerste dag sterke zon en serveer ik een licht gekoelde rode beaujolais bij deze salade. Beetje stokbrood. Is het al april?

Dit recept is overgenomen uit " Heimwee naar La Douce France" van Onno Kleyn

1 Comments:

At 4:31 a.m., Anonymous Anoniem said...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

 

Een reactie posten

<< Home