SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

donderdag, januari 05, 2006

Plaatselijke bakker verjaagt McDonald’s


Het volgende artikel vond ik toch wel predikiaat Slowlog verdienen...

McDonald's legde het af tegen een Italiaanse bakker

ALTAMURA - Een Italiaanse bakker uit het Zuid-Italiaanse stadje Altamura heeft er met hulp van vrienden voor gezorgd dat de plaatselijke McDonald’s zijn deuren kon sluiten. De aftocht van de fastfoodketen is het gevolg van het lekker brood van Luca Di Gesú.

Toen in 2001 de Amerikaanse fastfoodketen de deuren opende op de Piazza Zanardelli, rekende de hamburgerketen nog op een mooie omzet. Twee fijnproevers uit het stadje hadden echter een troef in handen: de plaatselijke bakker. Di Gesù stamt uit een familie van traditionele bakkers, die sinds mensenheugenis werkt met de harde tarwe uit de streek en die bakt in grote houtovens. Gesteund door het tweetal opende Luca een winkeltje pal naast de nieuwe McDonald's en begon er heerlijke pizza's, broden, koekjes en focaccia's gevuld met ui, olijven of cardoncelli te verkopen. De jonge bakker paste zijn prijzen bovendien voortdurend aan aan die van de buurman, Uiteindelijk werd hij bekend tot ver buiten de streekgrenzen. McDonald’s probeerde nog wel te concurreren met het verdubbelen van de speciale aanbiedingen, maar uiteindelijk blies de hamburgergigant de aftocht. ‘Een overwinning op de traditionele keuken’, zeggen betrokkenen.