SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

dinsdag, oktober 18, 2005

Restaurant: Verkadefabriek (II)

Gisteravond met Eric de nieuwe kaart van de verkadefabriek getest. Chapeau. Fijne kaart en bovendien ook gelukkig dat "chilibrood" van de kaart af en vervangen door boeren roggebrood. Prima keuzes. Mooie voorgerechten (spinazie/prei beignets en groententempura met zalm bijvoorbeeld) maar ook hoofdgerechten die goed en niet te moeilijk in elkaar zitten. Mooie parelhoen, prima ossobuco en de succesnummers dikke frieten en een geweldige salade voor weinig. Ook de nagerechten zijn lekker. De tiramisu had ik persoonlijk alleen een andere naam gegeven want de kaart suggereert een verse tiramisu in plaats van een interpretatie van tiramisu-mousse waar alleen de cacao doet denken aan echte tiramisu.

Alleen: Ik begin onderhand doodziek te worden van de bediening. En er is altijd een goede reden (en dus een slecht excuus) waarom het nou weer niet goed gaat: zieke collega, de manager, te druk, te weinig mensen ingezet. Het is gewoon een grote klucht. Sinds de opening een regelrecht drama. Dit kan niet anders dan managementmistake zijn. Ik opper nogmaals mijn adequate oplossing: Weg met de manager. Kan ik tenminste weer rustig genieten van mijn eten in plaats van te kijken naar flessen wijn zonder glazen, hoofdgerechten met vergeten frietjes, voorgerechten zonder brood, nagerechten zonder bestek, koffie zonder bonen en verkadefabriek zonder bediening.

Dus mijn tip blijft: ga er beslist een keer eten maar alleen als de manager een dagje vrij is!