SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

woensdag, september 21, 2005

Recept: Dressing

Soms combineer je een lekker recepje met wat eigen inbreng en is het resultaat meer dan ooit had durven dromen. Vandaag had ik erg weinig tijd. Werken, rennen en daarna spaans cursus om de tapas te kunnen doorgronden en daarna ook nog even mijn Slowlog bijwerken... dus tijd voor een lekker stukje tonijn met een frisse salade. De dressing maak ik volgens een hint van Helene: op Oosterse wijze met eigen inbreng. Let op.

Ingredienten:
Wijnazijn
Olijfolie
Soya saus (geen ketjap manis maar die van Kikoman)
1 druppel Kiss your ass goodbye oil
1 teen geperste knoflook
Rietsuiker
Wasabi
Peper
Zout

Bereiding:
Mik alle bovenstaande ingredienten naar eigen goeddunken in elke gewenste hoeveelheid of verhouding bij elkaar. NIet teveel rietsuiker. Die kun je trouwens ook vervangen door honing als je dat lekkerder vindt.

Pak de tonijn uit de pan en serveer hem op je sla.

Giet het dressing mengsel in de pan en tel tot 5. Je dressingmengsel karameliseerd wat en de knoflook bakt. Giet vervolgens over de tonijn en de sla en voila. Oosterse sla met tonijn.

Heerlijk met niks erbij.