SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, september 19, 2005

Recept: Paprika met ansjovis


Paprika kleurt erg lekker met ansjovis. Ook met tonijn overigens, maar daar gaat dit recept niet over. Het leuke is dat veel gerechten heel anders smaken als je ze anders snijdt. Het mondgevoel bepaalt voor een groot gedeelte de smaak. Kleine blokjes hakken is dus ook aan te bevelen voor dit gerecht maar smaakt weer anders.

ingrediƫnten (voor 4 personen)
1 paprika, gele
1 paprika, groene
1 paprika, rode
1 blik ansjovisfilet
1 el. kappertjes
4 el. olijfolie, extra vergine
1 el. oregano, verse
2 teentjes knoflook

Verwarm de oven voor in 10 minuten op 200 graden Celsius. Rooster de paprika's circa 20 minuten in het midden van de oven. Leg ze in een schaal, dek deze af en laat de paprika's nog circa 10 minuten staan. Snijd elke paprika in vieren, trek het velletje eraf en verwijder de zaadlijsten. Leg ze naast elkaar op een platte schaal. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in flinterdunne schijfjes. Hak de ansjovisfilets en kappertjes fijn. Verdeel de ansjovis, kappertjes, knoflook en oregano over de paprika. Druppel de olijfolie erover.

Laat de paprika circa twee uur staan, zodat de smaken in kunnen trekken

Lekker met ciabatta en olijfolie of een zelfgebakken fougasse.