SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, augustus 29, 2005

Recept: Dadels & Kaas


Iedereen weet natuurlijk dat dadels en kaas een heerlijke combinatie is. Dadeltje opensnijden, roomkaas erin, lekker glaasje wijn erbij. Hmmm. Wat niet iedereen weet is dat zo'n dadeltje ook lekker smaakt met blauwsschimmelkazen. Sterker nog: Het is de manier om een blauwschimmel te leren eten. Je moet dan wel een smeuig dadeltje hebben en niet zo'n uitgedroogde harde. Vraag je plaatselijke Turk of Marrokaan voor de Egyptische dadel. Heerlijk groot en lekker veel vruchtvlees.

Vanavond heb ik de dadels gebruikt bij een pittig belegen goudse kloosterkaas. Bijzonder lekker combinatie, dadels en kaas op het kaasplateau. De Fransen doen het altijd met druiven, maar ik vind dadels gewoon lekkerder.