SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

zondag, augustus 28, 2005

Recept: Tonijntapenade


Dit is een receptje om je Spaanse vrienden of vriendinnen mee te verrassen. Simpel en doeltreffend. Je kunt de basisingredienten altijd in huis hebben want zowel de tonijn uit blik als de olijven en kappertjes zijn vrijwel eeuwig houdbaar. Vers is natuurijk (je bent tenslotte op Slowlog) altijd beter...


Ingrediƫnten:
1 stokbrood
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 bosuitjes
1 potje zwarte olijven zonder pit (250 ml)
2 eetlepels kappertjes
2 blikjes tonijnstukjes in water (a 80 g)
2 ansjovisfilets (blikje a ca. 50 g)


Bereiden:
Grill voorverwarmen. Stokbrood in plakjes snijden. Teentje knoflook uitknijpen, mengen met 2 eetlepels olie en stokbrood ermee besprenkelen. Bosuitjes in ringetjes snijden. Olijven, kappertjes en tonijn laten uitlekken en samen met ansjovis en rest van olie pureren in keukenmachine of met staafmixer. Bosui door tapenade scheppen. Stokbrood onder grill in ca. 2 minuten goudbruin roosteren (= crostini's). Tapenade op smaak brengen met zout en peper. Tapenade serveren op crostini's.

Volgens het recept moet je een karige hoeveelheid kappertjes toevoegen. Ik vond wat meer lekkerder. Ook de tonijn in water vond ik wat te droog. Ik zou die in olie pakken en dan goed uitknijpen. Hoef je ook minder olijfolie toe te voegen. Een tip is ook nog om de stukjes wat grover te laten en niet helemaal fijn te pureren. Dan blijft de tapenade wat losser. Verse peterselie is ook lekker.

Drinken? Een koude fino natuurlijk. Altijd pakklaar in de deur van de koelkast ...

2 Comments:

At 11:22 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het is wel zo netjes om even te laten weten waar je het recept van hebt overgetypt. (zie: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/recipe.jsp?id=227658&title=Crostini's+met+tonijntapenade

 
At 12:29 a.m., Blogger Gwen & Neil said...

Ja dat is wel zo netjes anonymous.
Veel succes verder trouwens met het napluizen van weblogs uit 2005 waar je iets over te zeiken hebt. Reageeer in het vervolg op de inhoud of blijf weg hier.
Slowlogger.

 

Een reactie posten

<< Home