Gezonde tomatensoep
Soms is het leven gemakkelijk. In de vorige eeuw, toen ik een tijdje als kok werkte voor Gloria Tomate, maakte ik dagelijks Gloria's verse tomatensoep. Het was de best verkopende soep van Gloria. En ook de meest gemakkelijke. (en winstgevende...)
Hoe Gloria het voor elkaar kreeg? Let op.
Men neme een grote pan, een paar flinke blikken gepelde tomaten, zout, peper, oregano, basilicum (wel vers natuurlijk want je zit nu bij Slowlog en niet meer bij Gloria) wat knoflook, ui en als je het hebt wat slagroom of creme fraiche. Fruit de knoflook en de ui, gooi de rest (behalve basilicum en oregano) erbij en pureer het geheel tot babyvoeding dikte. Basilicum en oregano toevoegen en in warme borden opscheppen.
Daarna met een rechtsdraaiende lepelbeweging een scheut room in elk bord "doorroeren".
Niet alleen gezond, maar ook makkelijk en erg goeiekoop. Smakelijk eten.
1 Comments:
hoi neil,
ik typte gloria tomate in op google en kwam hier terecht.ben jij de neil waar ik mee samenwerkte bij edith? ben inmiddels geen kok meer maar wel vakdocent koken. mischien krijg ik nog wat van je te horen,
groetjes Erin Groenendal
Een reactie posten
<< Home