SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

dinsdag, februari 14, 2006

Recept: Salade au chevre chaud


Met geitenkaas is het als volgt: Je vindt het verrukkuluk of je walgt van de stalsmaak. Voor Yvonne en alle andere liefhebbers met mij, hier een bespiegeling over de salade met geitenkaas.

Er zijn namelijk veel verschillende soorten geitenkaas en je moet even weten welke lekker is op dat jonge groene blaadje. Er zijn eenpersoonskaasjes zoals Perardons en Picodons die bij ons slecht te krijgen zijn, maar die wel lekker zijn voor bij de salade. Ik heb ze wel eens via internet proberen te bestellen (Ebay of een Engelse internetwinkel) en het kan wel maar heeft nadelen. Zowel het vervoer is niet ideaal want het wordt meestal met een soort koelelement vervoerd, alsook de prijs die je voor het vervoer betaalt: tussen de 10 en 20 euro. Dat wordt kaasjes kopen voor de hele familie wil je die vervoerskosten er een beetje uit hebben. Je kunt ook een doorgesneden Crottin de Chavignol gebruiken. Heb je die niet bij de hand dan kun je nog altijd de Buche de Chevre gebruiken, maar aangezien in dat geval de omhullende korst ontbreekt, kun je de kaas beter op getoaste sneden stokbrood leggen voordat hij de oven ingaat.

In alle gevallen kun je je oven het beste opstoken naar een graad of 200. Leg de geitenkaasjes in een ovenschaal op een stukje bakpapier van de HEMA. De kaasjes kunnen bovenop iets bruin worden maar in principe zijn ze goed als ze zacht worden. Meng de sla met de vinaigrette, haal de kaasjes uit de oven en serveer op de sla of ernaast.

Deze salade is eigenlijk pas af als je er wat vette Amerikaanse walnoten aan toevoegd en wat honing. Let bij de honing wel op dat je 100% zuivere bijenhoning gebruikt want die branche is ook hard bezig zichzelf om zeep te helpen door glucosestroop toe te voegen aan haar heerlijke natuurproduct. Boycotten die leverancier die dat in zijn hoofd haalt. Ook kun je vinaigrette met notenolie aanmaken en wat gebakken spekjes erover heen gooien. Opdienen met een lekker glas niet te droge witte wijn. Een cabernet sauvignon of zelfs een Elzasser kan prima. (Wanneer komen die asperges ook al weer?)

Dit recept is overgenomen uit "Heimwee naar La Douce France" van Onno Kleyn.

2 Comments:

At 4:31 a.m., Anonymous Anoniem said...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

 
At 4:52 a.m., Anonymous Anoniem said...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

 

Een reactie posten

<< Home