SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

zaterdag, april 02, 2005

Restaurant: 't Misverstant

Restaurant 't Misverstant is een fantastisch restaurant. Thijs (achter het fornuis) en Jeroen (aan het hoofd van de zwarte brigade) doen het geweldig. Aandacht, aandacht, aandacht. Aan tafel, op het bord, bij het wijnadvies en natuurlijk bij het heerlijke kaasplateau. Het is een van de weinige adressen in Nederland waar men kaas laat rijpen zoals de Fransen het ooit hebben bedoeld. (En niet zoals in Nederland brie die zo hard is dat je er met de kaasschaaf plakjes van kunt snijden. Ook weer zo'n Nederlandse uitvinding: De kaasschaaf. Wie heeft dát nou weer verzonnen?)

Maar goed. Vavond eten in 't Misverstant. Morgen een uitgebreide log erover.

Fantastisch. Een feest. Het enige verbeterpuntje is de tijd tussen amuse, voorgerecht en tussengerecht. Te lang. Voor de rest is het een culinaire verrassingsreis: Schuimige sauzen, mooie aldente groenten, Bij het hoofdgerecht van zuiglam op 3 wijzen (dun gesneden van de bout, klein stukje rug en een stukje zwezerik...) zelfs fijn brunoise gesneden voorjaarsgroenten die bijna rauw op het bord lagen. Gewaagd! De presentatie van hun toetje is altijd nog onnavolgbaar: 4 of 5 kleine proeverijtjes, in een apart glaasje of kommetje gepresenteerd waarbij het geheel weer op een langwerpig bord is neergezet: erg uitnodigend. Deze mannen krijgen een dikke 9 in hun (prijs)klasse.