SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

zondag, juli 02, 2006

Recept: Radijsjes met zeezout

Radijsjes zijn ondergewaardeerde groenten. In het tijdperk van gezond en gezellig biedt de radijs uitkomst. En dit recept is poepiesimpel en erg lekker voor bij de Spritz con l'aperol...

Koop een lekker bosje radijsje. Let op dat de radijsjes vers zijn. Geen gerimpelde jongens maar frisse rode heldere knapperige rode groentjes. En zoals Wouter Klootwijk het al heeft gezegd: Je kunt bijna alles eten van dat radijsje. Dus niet al dat groen wegsnijden en het staartje (wortel) onderaan kan ook gewoon blijven zitten. Spoel vervolgens de radijs af onder koud water. Wil je het echt goed doen, dan laat je ze een paar minuten in ijswater (water met ijsblokjes) liggen. Daarna droog je de radijsje af en leg je ze op een bordje. Strooi er grof zeezout overheen. ( Ik heb ze een keer niet afgedroogd en ik kan je vertellen dat je dan een behoorlijk droge mond krijgt van al dat zout) en eten maar zou ik zeggen. Smakelijk.

1 Comments:

At 3:42 p.m., Anonymous Anoniem said...

bedankt voor dit blog is het prima.

patton bbq

 

Een reactie posten

<< Home