SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

woensdag, juni 28, 2006

Update Recensie: Spritz con l'Aperol


Op het piazza d'erbe ziet het oranje op de terrassen. Oranje heeft toch echt verloren? Of vergis ik me? Blijkbaar wel. Want de plaatselijke Veronese bevolking is hier bezig met haar avondritueel. Het drinken van een waanzinnig lekker aperatief op een van de gezelligste pleinen van Italie.

4 cl Aperol (verkijgbaar in Italie maar ook bij Gal en Gal heb ik me laten vertellen)
6 cl Prosecco (een bubbelwijn uit Italie. Niets bijzonders maar voor dit doel bijzonder effectief)
Scheutje spa rood
Schijfje sinaasappel
6 ijsblokjes

Aperol is een drankje op basis van onder andere sinaasappel en rabarber. Het smaakt wat campari achtig. Het heeft een bittertje en bevat erg weinig alcohol. (11%Vol.) De hoeveelheid ijsklontje heeft waarschijnlijk te maken met de warmte in Italie maar met het komende weekend voor de deur komen wij qua temperatuur dicht in de buurt verwacht ik.

Men eet er gewoon wat gezouten chipjes bij of wat olijfjes. Heel simpel. Uiterst doeltreffend.

Update 29 juni 06:
Dank je wel Nicoletta (Italiaanse naam?) voor je comment. Inderdaad je hebt gelijk, het is Spritz. Men drinkt het daar in verschillende combi's. Met Martini bijvoorbeeld. Of in dit geval, met Aperol. Volgens mij de lekkerste variant. En ik ga het zeker proberen in Amsterdam.

5 Comments:

At 9:13 p.m., Anonymous Anoniem said...

Het lekker aperitiefje waar je het over hebt heet spritz en wordt veel in Veneto (Verona, Padua enz.) gedronken. Een vriendin van mij uit Padua heeft het ook hier in Nederland geintroduceerd. Als je bij café Pieper in Amsterdam (Prinsengracht 424) een spritz bestelt, weten ze vast wat je bedoelt. Ciao!

 
At 6:18 p.m., Blogger Neil (Slowlogger) said...

Dank je voor je comment. Ik heb Slowlog geupdate!

 
At 10:28 p.m., Anonymous Anoniem said...

Geen dank, graag gedaan. En ja, Italiaanse, geboren en getogen. :)
De "spritz con l'aperol" is echt een klassieker daar. Hier in Amsterdam drinken we dat soms gewoon met witte wijn en mineraal water, maar met Prosecco is het veel beter :D (enne... hoezo Prosecco "niets bijzonders"?) ;) Ciao!

 
At 10:27 a.m., Anonymous Anoniem said...

Komt dit even goed uit. Gisteren bedacht ik me dat ik eigenlijk geen leuk Italiaans aperitief ken en daarom meestal maar gewoon wat witte wijn bestel op een terras. Ik ga kijken of de omgeving Lucca ook de spritz kent, dank Neil en Nicoletta !

 
At 5:07 a.m., Anonymous Anoniem said...

Bedankt voor de interessante informatie

 

Een reactie posten

<< Home