SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

zondag, juni 12, 2005

Recepten: Compleet diner

Het grote nadeel van een diner klaarmaken: je staat zelf veel in de keuken. Tijd voor een makkelijk te bereiden diner met een mooi resultaat. Ik zal beginnen met de amuse. Een zogenaamd 5 minuten gerecht.

Amuse van coquiles saint jacques en gamba in een dulce sherry jus
Voorbereiding: 0 min
Bereiding: 5 min


Snij de coquiles kruislings in en bak ze samen met de gamba's en geperste knoflook in weinig hete olijfolie. Draai om na 3 minuten en blus na 5 minuten af met de Dulce Sherry. Dien de coquile en gamba op een klein wit bordje en laat de jus nog even inkoken. Daarna een druppeltje jus per bordje serveren. Snel opdienen anders wordt het koud.

Binnenkort publiceer ik de andere gerechten van dit diner:
Voorgerecht van verse pasta met op de huid gebakken roodbaars
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 20 min (in de oven)


Hoofdgerecht van varkenshaas in een salie knoflook marinade met parmaham op een bedje van rabarber
Voorbeiding: 15 min
Bereiding: 30 min (in de oven)


Franse kazen
Voorbeiding: 5 min
Bereiding: 0 min


Nagerecht van Torte Caprese, een chocolade amandelen taart
Voorbeiding: 20 min
Bereiding: 40 min (in de oven)