SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

dinsdag, juni 07, 2005

Recept: Veggie carpaccio

Deze carpaccio is een fris voorgerecht dat je iedereen kunt voorzetten tijdens de BBQ het komende weekend.
Het lekker aan deze carpaccio is het droge van de kaas gecombineerd met het peperige van de rucola en de radijsjes samen met de smeuigheid van de avocado. De dressing van olijfolie en limoen maakt het lekker fris.

Ingredienten:
Bosje radijsjes
Rucola
Een halve avocado per persoon
Beetje bosui of wat grove bieslook
Parmezaanse kaas (zelf grof raspen)
Olijfolie en limoen
Beetje zeezout (fijn gemalen)

Bereiding:
Neem een groot plat bord (per persoon) en begin met de rucola en bouw het geheel mooi op (plat serveren zoals echte rucola en niet in een torentje zoals bij sla) Dres de carpaccio voordat je de kaas erovereen strooit.

Heerlijk met een frisse vrolijke witte wijn (viognier druifje doet het hier erg goed bij) of een glaas spa rood voor de healthy variant.