SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

woensdag, april 27, 2005

Recept: Verse tomaten tapenade

Het lekkerste recept voor een zonnige middag op het terras met een lekker glaasje chardonnay. Dit recept is wel zo ontzettend simpel dat je a) niet gelooft dat het echt zo lekker is en b) je behoorlijk je best moet doen om dit te verknallen.

Dus. Aan de slag. Dit receptje valt of staat met verse ingredienten. Dus laat die tomaatjes rustig nog een weekje liggen want zo uit de supermarkt zijn ze veel te hard. Die pommedori of pruim tomaten van tegenwoordig smaken overigens weer hetzelfde als die Hollandse kastomaten van vroeger, is je dat ook al opgevallen? Die kwekers moeten harder gestraft worden. Verplicht elke dag eigen kastomaten eten of zo. Bah. Biologische tomaatjes van de volle grond dus.

Wat heb je nog nodig buiten verse tomaatjes. Een stuk of 4 denk ik. Meer mag ook. Probeer het zelf maar uit. Verse basilicum, goeie olijfolie, verse knoflook (1 teentje) en wat peper en wat zout. Eventueel nog wat kruiden naar keuze uit eigen tuin. Ok. Wat gaan we doen met al dat lekkers?

Snijd de tomaten brunoise. (kleine blokjes van een halve centimeter) en laat ze uitlekken in een zeef of vergiet. Knoflook snijden tot het absolute nulpunt. Zeer fijn dus. Mooi bakje pakken. Tomaten erin, schteut olijfolie erbij, fijngesneden knoflook erbij, de basilicumblaadjes scheuren en erbij voegen en de kruiden naar wens ook erbij. Afmaken met peper en zout. Voorzichtig door elkaar husselen en serveren op een fijne snee geroosterd boerenbrood. (met de hand gesneden en natuuurlijk liefst zelf gebakken...)

Bij de Hema heb je nu van die crostini in een pak. Erg handig voor onder dit lekkere spul. Ze zouden het geen crostini mogen noemen want dat is het gewoon niet. Het is een soort dikke melba toast met wat kruiden en knoflook. Lekker dus voor de snelle vervanging van de echte crostini, maar lang niet zo lekker als dat versgebakken pompoenbrood bij de Hema. Wel zelf snijden dan.

2 Comments:

At 1:14 p.m., Anonymous Anoniem said...

Lijkt me erg lekker! Ik ga het snel eens uitproberen

 
At 3:00 p.m., Anonymous Anoniem said...

ik ben nu vers brood aan het bakken ( voor de eerste keer ) dus als het lukt moet er natuurlijk wel wat lekkers op.. dit lijkt me echt super lekker (en makkelijk!) dankjewel (:

 

Een reactie posten

<< Home