Tomatamole
Ik zit hier op het zonovergoten strand in Mexico en dus zal Slowlog nog onregelmatiger verschijnen. Toch zijn er wel wat culinaire nieuwigheden voor mij die ik graag wil delen.
Om te beginnen zijn er veel verschillende soorten chili pepers met elk hun eigen sterkte en gebruik. Lokaal zijn er ook nog varianten mogelijk. Ik zal eens een lijstje maken.
De "mole" (zoals het laatste woord van onze quacamole) staat voor saus of gehakt denk ik want er zijn tientallen "moles". Een voor mij bekende in de zomer is de mole van tomaat. Ik zal hem voor het gemak vanaf nu tomatamole noemen.
Men neme wat rijpe tomaten, een paar uitjes, wat peterselie, wat knoflook en een paar niet al te scherpe groene pepertjes. Snij alles brunoise, lekker klein dus. Meng vervolgens door elkaar (naar eigen inzicht meer of minder ingredient toevoegen maar let op de knoflook en de peper....) En laat een uurtje in de koeling staan.
Heerlijk op toast, bij de BBQ kip, bij de sla, bij het roerbak eitje, etc.
Dit bericht is mobiel verzonden.
1 Comments:
iets vergelijkbaars ken ik met meloen, rode ui, knoflook, rode peper en veeel koriander. of het mexicaans is, ik weet het niet, maar lekker is het wel!
Een reactie posten
<< Home