SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

donderdag, augustus 17, 2006

Recept: Salsa Mexicana



In Mexico maken ze de lekkerste salsa's. Salsa's zijn verse "salades" (eigenlijk dekt het woord salade niet de lading) die gegeten worden bij vis, vlees of op de tostada's (wat wij nachos noemen).

In Spanje kwam ik ook al salsa's tegen als onderdeel van de tapas maar in Mexico zijn de sala's eigenlijk nog veel meer basis. Gewoon wat gehakte tomaatjes (brunoise, zie rechter foto), een rood uitje en wat koriander, fijnggehakte habanero pepertjes, peterselie of koriander. Zonder de gebruikelijke olie erbij. Geen peper of zout. (Ik doe het stiekem altijd toch...) Lekker en gezond op een sneetje versgeroosterd brood, want je eet pure groenten.

en nou nog Mexicaans weer hier in Nederland :-(

Update: Salsa variatie

1 1/2 lbs tomatoes, diced
1 large white onion, chopped
1 bunch green onions, chopped
2 teeth fresh garlic, chopped fine
1 large Anahiem chili, chopped
2 Jalapeno chilis
(or more if you like it hotter), chopped
1/4 cup cilantro, chopped
1 tablespoon red wine vinegar
1 tablespoon lemon juice
Ground Cumin to taste
Salt to taste