SlowLog

Recepten, Restaurants en Recensies. Ter verdediging van het recht op genieten van goed eten en drinken.

maandag, juni 20, 2005

Recept: BBQ

Met dit lekkere weer is de tuin de aangewezen plek om de roséproeverij te houden. Er zijn inmiddels 2 rosé tips binnengekomen: De favoriete rosé van Nicolaas Klei van de HEMA(Passé)en de La Tulipe Rosé van Albert Heijn. Beiden zijn gekeurd en welbevonden zou ik zeggen. Lekkerlekker.

Op de BBQ is het goed grillen. Helaas beperken we ons daarin regelmatig tot vlees of (doe 'ns gek) vis. Groente is zeker zo lekker. Hier mijn favoriete BBQ groenten top 3:

Op nummer 1 de courgette die in zijn verschillende verschijningsvormen telkens weer voor verrassingen zorgt. Probeer de courgette eens te marineren in bijvoorbeeld citroen/olijfolie/knoflook marinade, of oosters met sojasaus. Heerlijk. Favoriet is nog altijd de courgette, in de lengterichting met de kaasschaaf in plakken gesneden, insmeren met een of andere lekkere chutney en dan om een stukje mozzarella heenwikkelen en vastzetten met een prikker. Even 5 minuutjes op een zacht vuurtje en je hebt een heerlijk groentegerecht.

Met stip op 2 de puntpaprika die even 1 minuut in de magnetron op vol vermogen wordt voorgegaard en daarna even met olijfolie wordt ingemasseerd. 5-10 minuutjes op de BBQ en je hebt een heerlijk zomers stukje groente op je bord.

Nieuw op nummer 3 de aubergine die wat langere voorbereidingstijd vergt. In 1/2 cm dikke plakken snijden en elke plak bestrooien met zout. Daarna iedere kan 15 minuten laten "ontbitteren". Goed afspoelen / deppen anders wordt het echt te zout!
Daarna bakken op de BBQ en eventueel wat insmeren met olijfolie/knoflook mengsel. Probeer de kruiden uit de tuin eens uit: Rozemarijn, tijm, orgegano, allemaal lekker op deze groenten. Ook heerlijk als tapas of voorgerecht. Als het slecht weer is: even door de bloem halen en dan frituren: Groentechips!